مروپنم

print

مروپنم

 مروپنم آنتی بیوتیکی وسیع الطیف از دسته بتالاکتام ها و گروه کار با پنم ها است که پایداری قابل ملاحظه اي در مقابل هیدرولیز توسط پنی سیلیناز و سفالوسپوریناز (به استثناء متالوبتالاکتاماز) تولید شده توسط میکروارگانیسم های گرم مثبت و گرم منفی دارد.

فرمول كلي مروپنم C17H25N3O5S بوده و داراي ساختار كلي زير مي باشد.

 Meropenem-01

مروپنم در درمان عفونت هايي شامل عفونت های داخل شکم، مننژیت، عفونت های مجاری تنفسی، سپتی سمی، عفونت های پوست و بافت های نرم و عفونت های مجاری ادراری  استفاده مي شود.

مكانيسم اثر:

مروپنم سنتز ديواره سلولي باكتري را مهار مي كند. اين دارو به ميزان زيادي به ديواره سلولي اكثر باكتري هاي گرم مثبت و گرم منفي نفوذ كرده و خود را به پروتئين هاي متصل شونده به پني سيلين ها مي رساند.

فارماكوكنتيك:

جذب: دارو به صورت وريدي تجويز مي شود.

پخش: به اكثر بافتها و عمده آب بدن پخش مي شود. تنها 2 درصد دارو به پروتئين ها متصل مي شود.

دفع: دارو به صورت تغيير نيافته عمدتأ در ادرار ترشح مي شود. نيمه عمر حذفي دارو در بزرگسالان با كاركرد نرمال كليه و در كودكان دو ساله و بزرگتر حدود يك ساعت و در كودكان سه ماهه تا دو ساله حدودأ  يك ساعت و نيم  است.

متابوليسم:

به نظر مي رسد كه به ميزان ناچيزي متابوليزه مي شود. يك متابوليت غيرفعال براي دارو شناسايي شده است.

موارد منع مصرف: حساسيت مفرط نسبت به دارو يا داروهاي ديگر اين كلاس و افرادي كه به داروهاي بتالاكتام واكنش آنافيلاكتوئيد نشان داده اند.

موارد احتياط:

در موارد تشنج و اختلال كاركرد كليه ها با احتياط مصرف شود.

هشدارها:

  – تزریق این فراورده باید در مراکز درمانی مجهز به امکانات لازم برای درمان های اوژرانس انجام گیرد.

–  در مواردی هنگام تزریق وریدی این دارو تشنج گزارش شده است که معمولاً در بیماران با اختلالات مغزی بیشتر اتفاق می افتد لذا تنظیم دوز این دارو در سینن بالا و یا بیماران کلیوی توصیه می گردد.

–  کولیت پسودومامبران که تقریباً در تمامی آنتی بیوتیک ها مشاهده می شود ممکن است با این دارو نیز اتفاق بیافتد در صورت بروز کولیت شدید به پزشک معالج مراجعه نمایید.

–   از مخلوط نمودن این دارو با سایر آنتی بیوتیک ها از جمله آمینوگلیکوزیدها به منظور تزریق وریدی خودداری گردد. در صورت نیاز این داروها باید در دو نقطه جداگانه تزریق شوند.

– در صورت بروز حساسیت (آسم، اگزما، تب و کهیر) فوراً مصرف دارو را قطع و اقدامات لازم برای درمان و مقابله با شوک آنافیلاکتیک انجام گیرد.

– ویال های مروپنم 500 و 1000 به ترتیب حاوی 96/1و 92/3 میلی اکی والان سدیم  (بصورت کربنات سدیم) می باشند. لذا در تجویز این دارو در بیمارانی که محدودیت مصرف نمک دارند با احتیاط صورت گیرد.

راهنمائی های عمومی جهت مصرف صحیح دارو:

این دارو برای بیماری فعلی شما تجویز شده است لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران خودداری فرمائید.  –    قبل از مصرف این دارو در موارد ذیل با پزشک خود مشورت نمائید. –    دارا بودن هرنوع حساسیت به پنی سیلین ها، سفالوسپورینها و سایر مشتقات آن، مهارکننده های  بتالاکتاماز و سایر آلرژن ها –    مصرف سایر داروها به ویژه پروبنسید و وآلپروئیک اسید –    قبل از انجام تست های آزمایشگاهی (به خصوص قند ادرار) –    در صورت بروز اسهال بعد از مصرف این دارو –    در صورت داشتن اختلالات کلیوی (دوز دارو باید محاسبه و تنظیم گردد) –    در صورت داشتن سابقه صرع، بیماریهای مغزی، کلیوی، کبدی، معده ای- روده ای و آسم

 

عوارض جانبی

هر دارو به موازات اثرات درمانی ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز بشود. اگر چه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

 عوارض گوارشی:  تهوع، استفراغ، یبوست، بی اشتهایی، هپاتیت، نقص کبدی، سوء هاضمه، مسدود شدن مجاری گوارشی، مشاهده خون در مدفوع، بزرگ شدن شکم و درد لگن

 عوارض قلبی و عروقی: نارسائی قلبی، ایست قلبی، افزایش فشار خون، سکته قلبی، آمبولی ریوی، کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون و سنکوپ

عوارض عصبی: بی خوابی، سرگیجه، گیجی، صرع، اضطراب، افسردگی، ضعف و ناتوانی

عوارض تنفسی: آپنه، اختلال تنفسی، آسم، افزایش سرفه و ادم ریوی

عوارض پوست: کهیر، خارش، احساس سرما، قرمزی، تعرق و زخمهای پوستی

عوارض ادراری: نقص کلیوی، احتباس ادراری و بی اختیاری ادرار

 

  • Release date : 2017/07/10
  • comments : 0 comment
  •   Sharing on social networks :
  comments

Ask your question